Перейти до вмісту

Василь Гренджа-Донський: Щастя і горе Карпатської України

Василь Гренджа-Донський: ЩоденникиВидання присвячене 80-річчю державотворчого змагу Карпатської України та 145-річчю від дня народження о. Августина Волошина «Щастя і горе Карпатської України» – це дійсні нотатки Василя Ґренджі-Донського, поета-революціонера, прозаїка-державного будівничого, журналіста-народного трибуна, повістяра-хронікера, драматурга-карпатського січовика й оборонця своєї понад усе любленої Батьківщини, якій на мить зблисло «сонце волі»…

Ці записки – це хронологія подій кількох місяців, подій, яких автор був співтворцем, а не лише постороннім глядачем.

Хронікарські записки Василя Ґренджі-Донського – це щоденна документація боротьби карпатських українців за свободу в обставинах, коли здавалося немовби всі сили диявола злучилися проти них. Ці хронікарські записки мають більшу документальну важливість від якого-небудь старовинного літопису, що на нього історики покликуються з повного досто-вірністю, бо писані вони були кожного дня, коли ті події відбувалися, тому і відображені в них безпосередні враження.

Публікується за виданням: Твори Василя Ґренджі-Донського. Т. 8. Щастя і горе Карпатської України. Щоденник / Літературна редакція: проф. д-р Василь Лев. – Видання Карпатського Союзу, Інк. Відділ у Вашинґтоні, Д. К., 1987. – 488 с.

Ціна: 200 грн

2 коментарі до “Василь Гренджа-Донський: Щастя і горе Карпатської України”

  1. Сповіщення: Василь Гренджа-Донський: 26 лютого 1939 | Карпатська Україна

  2. Сповіщення: 22 січня 1939 в Карпатській Україі | Карпатська Україна

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.