Перейти до вмісту

Народні перекази Закарпаття

Перекази Закарпаття

Перекази ЗакарпаттяОфіцинський Роман. Народні перекази Закарпаття: Монографія / Відповідальний редактор Олександр Реєнт. – Ужгород: Ґражда, 2016. – 176 с.

У монографії розглянуто народні перекази Закарпаття під кутом зору особливостей жанру, збирацької та публікаторської діяльності на тлі конкретно-історичного часу, характерних рис окремих сюжетних типів, їх інформативної та художньої вартості.

Народні перекази слугують вагомим історичним джерелом, де відбито не стільки конкретні факти, а народну свідомість, світорозуміння, стереотипи, оцінки, прагнення. Найпотужніший ідейно-тематичний пласт закарпатських старожитностей, як видно з переказів, абсолютно суперечить усталеним у певних наукових колах і серед аматорів ілюзіям про повільний сумирний хід отут, на Закарпатті, історичного процесу, безконфліктний поміркований настрій, якусь виняткову заробітчансько-пацифістську ментальність закарпатських українців. Водночас вікторіальні чи інші діяння предків не можуть затьмарити реалій сучасності. Це наше, але ми вже інші, живемо за цінностями досконалішого відбору.

Для всіх шанувальників духовної та матеріальної культури України.

ISBN 978-966-176-135-2

Ціна: 50 грн

Народні перекази Закарпаття

*

2 коментарі до “Народні перекази Закарпаття”

  1. Сповіщення: Програма заходів Книга Фест 2016 | «Ґражда»

  2. Сповіщення: Книга Фест 2016 в Ужгороді | «Ґражда»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.