Перейти до вмісту

Федака C. Літопис Карпатської України

Федака С. Літопис Карпатської України

Федака Cергій Дмитрович. Літопис Карпатської України. – Ужгород: Ґражда, 2013. – 136 с.

Книжку присвячено історії Карпатської України – епопеї українського державотворення, що розгорталася на теренах нинішньої Закарпатської області з 11 жовтня 1938 р. до 18 березня 1939 р. (подано також передісторію цих процесів з початку 1937 р.).

Хроніка є мозаїкою із сотень епізодів боротьби усередині та навколо Карпатської України. Передано дух тогочасних змагань – дипломатичних, військово-політичних, економічних, культурних, виборчих, ідейних. Виклад строго слідує хронології реальних подій, виділяючи з них найбільш переломні і рельєфні моменти, що будуть цікавими широкій читацькій аудиторії. Широко цитуються свідчення очевидців. Книжка покликана показати, що Карпатська Україна була не “одноденною державою”, як її інколи трактують, а складним понад п’ятимісячним феноменом.

Видання приурочене до 75-річчя історичного процесу утвердження української націо- і державотворчої ідеї на теренах нинішнього Закарпаття й прилеглих етнічно-українських територіях, проголошення державності та збройної оборони Карпатської України.

ISBN 978-966-176-113-0

Ціна: 25 грн.

Літопис Карпатської України.pdf by Andrij

*

1 коментар до “Федака C. Літопис Карпатської України”

  1. Сповіщення: Хроніка Карпатської України: події 1-12 грудня 1938 р. | 100 кроків — історичний пластовий блог

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.