Перейти до вмісту

Микола Попенко: Хорові та вокальні твори

Діяльність Миколи Попенка – це ціла епоха у музичній культурі Закарпаття. Зокрема, у житті Закарпатського народного хору вона не тільки сприяла подальшому творчому розквіту колективу, але і значно вплинула на етнокультурологічний розвиток професійної музичної культури. Відстоюючи право на життя закарпатської народної пісні та пісень різних етносів, що проживають у області, Микола Якович захистив професійну культуру від спроб нівелювати її багатство та підлаштувати під єдині радянські стандарти.

До 80-річного ювілею Микола Попенко підготував збірку вокально-хорових творів, до якої подав понад 150 пісень – це обробки народних пісень та оригінальні твори на слова Тараса Шевченка, відомих поетів нашого краю: Петра Скунця, Василя Вовчка, Василя Кухти, Івана Петровція, Івана Стецюри, Василя Габорця, Івана Козака, Степана Жупанина, Івана Тегзи, Йосипа Лемка та інших.

Музичним творам автора властиві стильові риси народного виконавства. Вони вражають глибиною змісту, масштабністю, яскравою характеристикою музичних образів.

Автор висловлює щиру вдячність управлінню культури обласної державної адміністрації.

Ціна: 100 грн.

Микола Попенко. Хорові та вокальні твори

[quickshop product=”Попенко. Хорові та вокальні твори”]

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.