Перейти до вмісту

Марко Боєслав (Михайло Дяченко). Поезії

Михайло Дяченко (Боєслав) народився 25 березня 1910 р. на Івано-Франківщині (Станіславщині), в селі Боднарові Калуського району. 23 лютого 1952 року в селі Дзвиняч Богородчанського району на Івано-Франківщині героїчно загинув, підірвавшись гранатою у криївці.

Це був час героїчних вчинків і героїчних смертей, час клятв та славнів героям. Якщо геніальний автор «Сонячних кларнетів», делікатно сказавши, дозволив собі чи змушений був «піддатись» на несумісні із поезією публіцистичного чину версифікації, за які до всього одержував державні нагороди, а критики «із себе» лізли, аби проспівати йому хвалу (від якої, до речі, на схилі літ Тичина зрікся), то чому поетові-націоналісту, воїнові-упівцеві треба було соромитись свого ще не вправного пера, в якому звучала молитовна любов до України, її історії, її народу…

Не протиставляємо далеко не співмірні творчі величини – Тичину Боєславові чи навпаки. Для нас важливо наголосити, що упівське патріотично-поетичне слово брало участь на фронтах Другої світової війни і в боротьбі за українську державність було зброєю потужною.

Видання здійснене
з ініціативи та коштом МПП “Ґражда”

Ціна: 80 грн.

Подібні видання: Вадим Лесич. Вибрані поезії.

Марко Боєслав. Поезії by on Scribd

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.