Перейти до вмісту

Ґоца Еріка. Назви їжі й кухонного начиння в українських карпатських говорах

Ґоца Еріка Дюлівна. Назви їжі й кухонного начиння в українських карпатських говорах /Відп. ред. І. В. Сабадош. – Ужгород: Ґражда, 2010. – 360 с.: іл.

У пропонованій праці здійснено лексиколого-етимологічний, словотвірний та лінгвогеографічний аналіз назв їжі й кухонного начиння в українських говорах Карпат.

Матеріалом дослідження послужили польові записи у 82 населених пунктах Українських Карпат, а також лексичні матеріали діалектних словників, лінгвістичних атласів карпатських та інших українських говорів, етимологічного, історичних та інших словників української мови, словників інших слов’янських і неслов’янських мов тощо.

До монографії додано лексичний атлас українських говорів Карпат (назви їжі й кухонного начиння), який містить 134 атомарні і 23 зведені лінгвістичні карти.

Для мовознавців, етнографів, культурологів, усіх, кого цікавить живе народне слово, матеріальна й духовна культура українців Карпат.

Видання здійснено за фінансового сприяння управління культури Закарпатської обласної державної адміністрації.

Ціна: 90 грн.

Еріка Гоца. Назви їжі та кухонного начиння

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.